Een notaris kan u helpen bij belangrijke zaken die te maken hebben met uw familie. Dit noemen we het familierecht. Hieronder leggen we uit wat een notaris voor u kan betekenen.

Een notaris kan u helpen bij het opstellen van een testament. Een testament is een officieel document waarin u kunt vastleggen wat er met uw bezittingen moet gebeuren als u er niet meer bent. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw dierbaren goed verzorgd achterblijven.

Ook bij het regelen van een erfenis kan een notaris u helpen. Een erfenis is wat u krijgt als een familielid overlijdt. De notaris kan ervoor zorgen dat de erfenis op een eerlijke manier wordt verdeeld tussen de erfgenamen.

Daarnaast kan een notaris u adviseren en begeleiden bij zaken rondom het huwelijk en samenwonen. Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, kan de notaris de benodigde documenten opstellen en uitleggen welke rechten en plichten hierbij komen kijken. Ook als u gaat samenwonen zonder huwelijk of partnerschap, kan de notaris u adviseren over bijvoorbeeld het opstellen van een samenlevingscontract.

Notaris Blankestijn adviseert klant

Bij een scheiding kan een notaris ook van dienst zijn. De notaris kan u helpen bij het regelen van zaken zoals de verdeling van bezittingen en de afspraken over de kinderen. Hierbij kan de notaris zorgen voor een officiƫle vastlegging van deze afspraken, zodat alles duidelijk en rechtvaardig verloopt.

Kortom, een notaris kan u bijstaan bij belangrijke zaken die te maken hebben met uw familie. Of het nu gaat om het opstellen van een testament, het regelen van een erfenis, advies bij huwelijk of samenwonen, of hulp bij een scheiding, de notaris staat voor u klaar. Bij ons notariskantoor begrijpen we dat deze zaken soms ingewikkeld kunnen zijn, maar we zullen ons best doen om alles duidelijk uit te leggen. U kunt altijd bij ons terecht voor vragen en advies.

“Het geeft rust om te weten waar je staat”

Notaris Blankestijn adviseert klant

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek op maat